facebook twitter
-

06-54318597

Klantreview

Dhr. Lamberink: “Het gevoel bij Campertravels was direct goed”

Lees meer
Klantreview

Dhr. Veenje: “Elk jaar op vakantie met een nieuwe camper!”

Lees meer
Klantreview

Dhr. Boes: “Vrijheid is het mooist van reizen met een camper.”

Lees meer

Beveilig uw camper bij Campertravels

Bearlock mechanische autoblokkade

logo bearlockHelaas vormen kampeerauto’s steeds vaker een kostbare prooi voor dieven, mede vanwege de relatief hoge waarde van campers. Niet alleen in Nederland, maar vooral de in het buitenland rijdende (Nederlandse) campers vormen een grote bron van zorgen voor verzekeraars, maar vooral voor uzelf natuurlijk, als eigenaar van zo’n kostbaar “rijdend huis”.

Verscheidene grote verzekeraars prefereren BearLock dan ook in plaats van de gebruikelijke veiligheidssystemen. In veel gevallen wordt BearLock zelfs verplicht gesteld. De eigenaren van reeds met BearLock uitgeruste kampeerauto’s zijn –zonder uitzondering-  zeer tevreden. Daarbij komt dat BearLock aanzienlijk goedkoper (en meer zorgen-en onderhoudsvrij) is dan de andere systemen. Niet alleen vanwege  advies en/of verplichting door de verzekeraar, maar primair voor zichzelf besluiten vele bezitters van kampeerauto’s tot aanschaf en inbouw van BearLock. Neem voor meer informatie contact met ons op.

TriGas Alarm

U wilt u camper natuurlijk niet alleen beschermen tegen inbraak of diefstal, ook wilt u uzelf beschermen tegen bijvoorbeeld gevaarlijke gassen. Het TrigGas Alarm is een gasalarm dat gevaarlijke gassen detecteert. Zo staat de veiligheid van u en uw medepassagiers altijd voorop.

Het TriGas Alarm kan drie soorten gevaarlijk gas detecteren: 

Linnepe-trigas-alarm-propaan-butaan-lpg-slaapgas-verdovingsgas

  • LPG (zowel butaan/propaan) in geval van accidentele lekkage uit een apparaat, cilinder of pijp .
  • Koolmonoxide (CO) – wat kan worden opgewekt door een op gas werkend toestel dat niet correct wordt geventileerd of die onvoldoende toevoer van verse lucht voor het verbrandingsproces heeft.
  • Verdovende “knock-out” gassen zoals ether die gebruikt worden bij overvallen om de slachtoffers buiten bewustzijn te maken.

De sensor van het TriGas Alarm is uiterst gevoelig en waarschuwt voor zelfs de kleinste gasconcentraties. De werking van de sensor wordt gecontroleerd bij elke start-up, en de automatische kalibratie test elke veertig seconden of de instelling nog klopt en wijzigt deze indien nodig. Licht- en geluidsignalen zorgen ervoor dat de gebruiker altijd zeker is van de werking.

Er is ook een vooralarm dat waarschuwt zodra de gasconcentratie in korte tijd toeneemt (minder dan veertig seconden). Het apparaat schakelt terug naar de ‘ingeschakeld’ fase na een vooralarm, maar als de gasconcentratie hetzelfde blijft of toeneemt, wordt het volledige alarm geactiveerd.

Het toestel voldoet aan de strenge Europese wetgeving en is eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en zeer betrouwbaar.

Technische specificaties:

  • Werkspanning: 5-14 V
  • Stroomgebruik in stand-by mode: 100 mA
  • Stroomgebruik in alarm mode: 180 mA
  • Geluidsniveau +/-. 80 dB
  • Afmetingen: 80mm diameter x 45mm hoog
  • Gevoeligheid: 95 PPM (EEG)
  • Conformiteit: 89/336 EEG – 93/68 EEG