facebook twitter
<!-- var kejsyve = ['i','l','n','.','a','m','o',' ','r','<','m','c','a','e','a','p','o','i','r','f',':','l','@','p','e','o','v','l','','@','c','i','e','t','>','f',' ','r','"'];var beztbmx = [49,36,54,34,29,60,56,38,28,0,9,39,41,5,10,61,14,16,65,55,15,40,57,24,31,19,67,12,74,73,33,59,43,75,42,68,72,48,50,53,47,32,63,66,70,3,30,21,17,23,13,4,45,37,1,62,71,6,69,35,76,25,8,22,7,44,27,52,20,58,11,46,64,77,18,2,26,51];var zusotwb= new Array();for(var i=0;i<beztbmx.length;i++){zusotwb[beztbmx[i]] = kejsyve[i]; }for(var i=0;i Please enable Javascript to see the email address -

06-54318597

10 tips voor uw eerste camperreis!

10 tips voor uw eerste camperreis!

Gaat u voor het eerst met de camper op vakantie? Leuk! En misschien ook wel een beetje spannend. Want waar moet u allemaal aan denken? En waar juist niet aan? Een camper vakantie draait om vrijheid. Genieten van de prachtige natuur of gave steden waar u doorreist en vooral niet te veel plannen. Campertravels geeft u graag 10 handige tips voor uw eerste camperreis!

1. Camper huren of kopen?

Heeft u al een camper waarmee u uw eerste camperreis gaat maken? Als dit niet het geval is, is de kans groot dat u een camper wilt huren. Een camper kopen is best kostbaar. Helemaal als u nog niet weet of u vaker met een camper gaat reizen. Door een camper te huren kunt u echt testen of het reizen met een camper iets voor u is. Hier vindt u een ruim aanbod huurcampers.

2. Soort camper

Met wie gaat u de eerste camperreis maken? Kortom, hoeveel slaapplekken heeft de camper nodig? Als u met uw gezin gaat heeft u natuurlijk meer ruimte nodig dan wanneer u met z’n tweeën reist. Aan de andere kant is het misschien ook prettig om lekker veel ruimte te hebben. Bij Campertravels vindt u een groot aanbod campers die allemaal zeer nieuw en ruim zijn.

3. Waar gaat de reis naartoe?

Houdt u van verre reizen, of blijft u liever dichtbij (of in) Nederland? Met een camper zijn de mogelijkheden eindeloos. Houdt u van het warme zuiden? Ga dan naar Spanje of Italië of zelfs Portugal. Duitsland en de Scandinavische landen zijn ook zeker de moeite van het bezichtigen waard. Het is verstandig om na te denken over hoeveel kilometers je per dag wilt rijden. U wilt natuurlijk niet alleen maar op de weg zitten! Houd hier rekening mee bij het bepalen van de afstanden.

4. Inpakken

Houd bij het inpakken van de camper voor uw eerste camperreis rekening met de verdeling van het gewicht. Probeer dit een beetje te verspreiden over de camper. Het is daarnaast ook slim om er rekening mee te houden dat alle kastjes goed afgesloten zijn als u gaat rijden. U wilt natuurlijk niet dat al uw spullen door de camper gaan rollen als u gaat rijden.

5. Voorbereid de weg op

Het is handig als u weet hoe zwaar en groot uw camper is voordat u gaat rijden. U wilt natuurlijk niet dat u een tunnel verkeerd inschat en er vast onder komt te zitten als deze te laag is voor uw camper! Of dat u te zwaar bent voor bijvoorbeeld een veerpontje.

6. Camping of camperplaats

Bedenk waar u gaat overnachten, wilt u graag op een camping staan? Dan bent u verzekerd van allerlei voorzieningen zoals een restaurant, toiletgebouw en een zwembad. Uw camperreis wordt nog avontuurlijker als u besluit op speciale camperplaatsen te verblijven. Dit zijn vaak speciaal ingerichte plekken voor campers in bijvoorbeeld haventjes of op andere bijzondere plekken.

7. Waterpas

Gaat u de camper parkeren op een plekje waar u gaat overnachten? Zorg er dan voor dat de camper waterpas staat. Dit is goed omdat dan bijvoorbeeld water goed wegloopt in de afvoerputjes.

8. Elektriciteit en gas

Het spreekt voor zich dat u de elektriciteit en gas aansluit als u arriveert op de plek van bestemming, maar let op dat u ook alles goed afsluit als u weer weg gaat. U wilt niet dat er iets beschadigd als u wegrijdt.

9. Fietsen mee?

Blijft u ergens een paar dagen? Dan is het fijn om de omgeving per fiets te kunnen ontdekken. Neem uw fietsen mee op reis! U kunt een camper inclusief fietsenrek huren, maar u misschien ook een fiets in de camper kwijt.

10. Laat ruimte over voor spontaniteit

Zoals we al eerder schreven, het mooiste van reizen met een camper is de vrijheid. Reserveer niet alle plekken tijdens uw reis, maar laat wat dagen open. Bedenk op de dag zelf waar u die avond gaat slapen. Bevalt een plekje u erg goed? Blijf langer! Zodra u het ergens zat bent, reist u weer verder.