facebook twitter
-

06-54318597

Onderzoek: 55% Nederlanders vindt vrijheid tijdens kamperen het fijnst

Onderzoek: 55% Nederlanders vindt vrijheid tijdens kamperen het fijnst

Meer dan de helft van de Nederlandse kampeerders gaat kamperen omdat ze het tof vinden en willen genieten van de vrijheid. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien, in opdracht uitgevoerd van Marktplaats. Het enthousiasme voor kamperen met een camper of caravan lijkt volgens het onderzoek alleen nog maar toe te nemen. De caravan- en camperverkopen zitten behoorlijk in de lift. Op Marktplaats waren er in maart en april van dit jaar maar liefst 6.000 meer zoekopdrachten geweest naar campers ten opzichte van vorig jaar.

Van de Nederlandse kampeerders gaat 55% vooral vanwege de vrijheid op pad met een camper of caravan. 50% Geniet vooral van de rust en 46% kiest voor het buitenleven als dé reden om te gaan kamperen. Andere belangrijke redenen om te kamperen is het amen kunnen zijn met het gezin.

Kamperen in eigen land

Uit het onderzoek blijkt dat 46% van de kampeerders voor een vakantie in eigen land kiest. Dit aantal is groter dan de 40% die kiest voor een vakantie in Europa. Lang rijden is voor de meeste mensen ene probleem, want 53% van de ondervraagden is niet bereid om langer dan 8 uur achter het stuur te zitten. In de zomer gaat 56% van de kampeerders 3 weken of langer op vakantie.

Camper huren?

Ben jij een trouwe kampeerder? Of moet jij nog ontdekken of het reizen met een camper iets voor jou is? Overweeg dan eens om een camper te huren. Een camper kopen is best een investering en je wilt natuurlijk wel eerst weten of het kamperen ook echt iets voor jou is. Bij Campertravels huur je eenvoudig en snel een zo goed als nieuwe camper. De grote voordelen van huren is dat je zorgeloos op reis kunt gaan. Geen zorgen over pech onderweg, eventueel vervangend vervoer en een staplaats voor als je niet reist met de agenda.

Bekijk hier ons aanbod huurcampers 

Bekijk hier ons aanbod campers te koop