facebook twitter
-

06-54318597

De mooiste routes door betoverend Ierland

De mooiste routes door betoverend Ierland

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een kampeervakantie. Naar dit land ga je dan ook niet voor het mooie weer. Maar wél voor ongerepte natuur, cultuur, historie en ruimte, veel ruimte. Dit land heeft dan ook ontzettend veel te bieden. We hebben het over betoverend Ierland!

Een kampeervakantie in Ierland betekent ultieme vrijheid. En wanneer je de tijd neemt, ervaar je het echte Ierland. Met haar indrukwekkende natuur vol torenhoge kliffen, prachtige beekjes en woeste kusten. Maar ook is Ierland een land vol cultuur. Niet voor niets zijn er overal ter wereld Irish Pubs, die de sfeer uit een echte Ierse pub proberen te evenaren. ’s Avonds is er vaak livemuziek en verbaas je niet als je gevraagd wordt om een typisch Nederlands liedje te zingen.

Zoek je meer rust? Ook dat is er volop te vinden tijdens een rondreis door Ierland, met ongerepte natuur op onontdekte plekjes.

Meer in het binnenland vind je de geheimen van Ierland, met achter iedere bezienswaardigheid een spannend verhaal.

We zetten een aantal spectaculaire camperroutes door Ierland voor je op een rij:

  • De ruige westkust: ga op avontuur langs de ruige westkust! Start aan het winderige punt Malin Head en reis vanuit daar naar de veilige haven van Kinsale. Dit is de langste toeristische kunstroute ter wereld. Je komt langs hoge kliffen, verborgen stranden en prachtige baaien. Maar ook levendige dorpen en steden. Al met al een onvergetelijke ervaring.
  • Het eeuwenoude Oosten van Ierland: het Oosten van Ierland is niet alleen een plek met groene landschappen en sfeervolle plaatsjes, ook schuilen hier overal geheimen. Ontdek de bijzondere verhalen, mythes en sages die rondgaan in de rijke landhuizen, torens, kastelen en prehistorische monumenten. Reis bijvoorbeeld van Cork naar Rosslare, ga door naar Dublin en trek vanaf daar weer verder richting binnenland om de geheimen van de rivier de Shannon te ontdekken
  • Het karakteristieke Noord-Ierland: de Ierse noordkust heeft voor ieder wat wils. Geniet van cultuur, muziek en gezelligheid in het beroemde Belfast en rijdt langs adembenemende natuur door naar de eeuwenoude stad Derry~Londonderry. Vergeet hierbij de Giant’s Causeway niet. Een Unesco Werelderfgoedplaats met 40.000 zeshoekige pilaren die uitlopen in de oceaan. Zoiets indrukwekkends blijft je voor altijd bij.

 

Camper huren voor een camperreis door Ierland

Ben je enthousiast geworden over een roadtrip door het ruige Ierland? Waar wacht je nog op! Huur een camper via Campertravels, zodat je zorgeloos op reis kunt. Onze luxe integraal campers hebben allemaal een automatisch besturingssystemen en zijn van alle gemakken voorzien. Je enige zorg is wat voor moois in Ierland je nu weer gaat ontdekken.

Meer informatie over een camper huren