facebook twitter
-

06-54318597

Aantal campers verdubbeld in afgelopen 10 jaar

Aantal campers verdubbeld in afgelopen 10 jaar

In Nederland is het aantal campers de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van de BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Eind 2006 stonden er ongeveer 50.000 campers geregistreerd in Nederland en op 1 april 2016 stond dit aantal op 97.407.

Volgens de cijfers van de twee partijen groeide het aantal campers in ons land sinds 2006 met gemiddeld 5.000 per jaar. Volgens de BOVAG en de KCI is de grote belangstelling voor campers te verklaren. Oudere doelgroepen zoeken na hun pensioen de vrijheid op. Vaak is de hypotheek afgelost, is er gespaard en zijn de kinderen het huis uit. Hun vrije tijd wordt gevuld met korte uitstapjes in eigen land en grote ontdekkingstochten door heel Europa. Niet alleen ouderen zijn grootgebruikers van de camper. Ook jonge gezinnen gaan steeds vaker met een camper op reis.

Een camper huren

De cijfers uit het onderzoek van de BOVAG en de KCI laten natuurlijk alleen het aantal gekochte campers zien. Er gaan waarschijnlijk nog veel meer Nederlanders met de camper op vakantie, maar die maken dan gebruik van een huur camper.

Een camper huren biedt veel voordelen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van de camper, of wanneer u niet op reis bent over de standplaats van de camper. Bij Campertravels vindt u een ruim aanbod huurcampers. Alle huurcampers worden in perfecte staat verhuurd zodat u onbezorgd op vakantie kan gaan.

Bekijk hier ons actuele aanbod huurcampers of kijk eens op de camper aanbiedingen pagina!

Ruim aanbod campers

Bent u van plan zelf een camper aan te schaffen? Ook dan bent u op de juiste plek bij Campertravels. Wij bieden een ruim aanbod campers die allemaal in nieuwe staat verkeren. De campers komen vaak van een eerste eigenaar en we verkopen ze altijd inclusief afleveringsbeurt en garantie op de motor en de versnellingsbak.

Wist u dat u bij ons ook een camper op basis van financiering kunt aanschaffen? Daarnaast kunt u ook een camper kopen inclusief verhuur. De gegarandeerde huuropbrengst is dan €8000,- (koop voor aanvang van het verhuurseizoen). Wilt u meer weten over financiering of kopen inclusief huur? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier ons actuele aanbod campers te koop.