facebook twitter
-

06-54318597

Camper- en caravanverkoop stijgt in eerste helft van 2015

Camper- en caravanverkoop stijgt in eerste helft van 2015

Het gaat goed met de camperverkoop in Nederland. In de eerste 5 maanden van dit jaar is de verkoop van nieuwe campers gestegen met 9,8 procent. Ook de verkoop van het aantal gebruikte campers steeg met 1,9 procent. De vakhandel verkocht van januari tot en met mei 2.621 occasion campers. Zo blijkt uit cijfers van BOVAG, de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en bureau VWE. Ook de verkoop van het aantal caravans steeg met 4,9 procent ten opzichte van de eerste maanden in 2014.

Het vakantieseizoen is aangebroken en veel mensen verlaten de komende weken hun huis om te gaan genieten van een heerlijke vakantie. Steeds meer mensen verruilen hun huis tijdens die vakantie voor een camper of een caravan. Dat niet alleen een camper huren populair is, maar ook een camper kopen, blijkt uit onderzoek van BOVAG, de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en bureau VWE, voertuiginformatie en –documentatie.

In eerste 5 maanden van het jaar 2015 is het aantal verkochte nieuwe campers in Nederland ten opzichte van dezelfde periode in 2014 gestegen met 9,8 procent tot 784 stuks. Ook de verkoop van het aantal gebruikte campers is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Met een stijging van 1,7 procent verkocht de vakhandel 2.621 gebruikte campers in de periode januari tot en met mei 2015.

Ook caravanverkoop stijgt

Naast een stijging in het aantal verkochte campers is ook het aantal verkochte caravans in de eerste helft van dit jaar gestegen. In de eerste 5 maanden van dit jaar werden in Nederland 3.374 nieuwe caravans verkocht, een stijging van 4,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Gemiddeld heeft nu 1 op de 10 Nederlandse meerpersoonshuishoudens een caravan. Hierbij zijn de noordelijke provincies koploper.

Camper huren of kopen

In de periode 2004 tot en met 2014 daalde de caravan- en camperverkoop jaar op jaar. Deze stijging nu is dus zeer positief. Ook Campertravels ziet de stijging in populariteit van campers. Steeds meer mensen komen bij Campertravels een camper kopen of een camper huren. Voordeel is dat het ook mogelijk is om eerst een camper te huren. Bevalt de camper? Dan kunnen klanten besluiten te kopen. De huursom wordt dan geheel of gedeeltelijk van de aankoopprijs afgehaald.

Wilco Ruinemans, eigenaar van Campertravels, snapt de stijging in de verkoop van campers wel: “Het mooie van reizen met een camper is de vrijheid die je hebt. Je kunt overal gaan staan waar je wilt. Omdat je geen vaste plek reserveert op een camping zie je wel waar je uit komt. Ik geloof dat veel mensen die vrijheid zoeken en juist een camper biedt die vrijheid.”

Nieuwsgierig naar het aanbod campers van Campertravels? Bekijk dan hier ons huuraanbod campers en hier ons verkoopaanbod campers.