facebook twitter
-

06-54318597

Camper onderhoud tips van Campertravels!

Camper onderhoud tips van Campertravels!

Gaat u binnenkort op reis met uw camper? Dan is het slim om ervoor te zorgen dat uw camper goed onderhouden is. U wilt tijdens uw vakantie natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Of gaat u de camper binnenkort weer stallen? Ook dan is goed onderhoud heel belangrijk. Wij geven u graag een aantal belangrijke camper onderhoud tips. Zo kunt u zelf uw camper helemaal nakijken zodat u zeker weet dat de camper in orde is.

Schoonmaken

Verzorg uw camper goed. Maak zowel de buitenkant als de binnenkant regelmatig goed schoon. Een schone camper blijft langer mooi. Zo wilt u natuurlijk op reis in een heerlijk schone camper, maar het is ook belangrijk om de camper schoon in de stalling te zetten. Behandel de buitenkant van de camper na het reinigen met een beschermende waxlaag.

Bandenspanning

Check de bandenspanning van de wielen van uw camper. U kunt in het onderhoudsboekje vinden hoe hoog deze spanning moet zijn. Zorg ervoor dat de banden goed op spanning zijn voordat u vertrekt.

Oliepeil en koelvloeistof

Zorg ervoor dat het oliepeil en het peil voor de koelvloeistof op orde zijn. Dit zijn zeer belangrijke peilers voor het goed functioneren van de motor van uw camper.

Voorkom vochtproblemen

Zorg dat vochtproblemen geen kans krijgen door de camper goed te luchten. Laat in de stalling liefst een raampje op staan. Kan dat niet? Zorg dan voor vochtvreters. Tap voor het stallen ook de boiler af. Zo voorkomt u dat de boiler kapot vriest.

Rubbers en scharnieren

Houd rubbers en scharnieren van dakluiken en ramen in goede conditie. Zorg ervoor dat ze schoon blijven en spuit ze zo nodig in met siliconenspray.