facebook twitter
-

06-54318597

Het land van de maand: Noorwegen

Het land van de maand: Noorwegen

Dat een camper veel vrijheid en onafhankelijkheid geeft is u vast wel bekend. U kunt gaan en staan waar u wil. Dat geldt helemaal voor Noorwegen. Het land van wildkamperen. Daarom is dit het land van de maand januari. In Noorwegen kunt u perfect rondreizen met de camper.

Zowel in de winter als in de zomer is Noorwegen een prachtig vakantieland. U kunt bijvoorbeeld van het zuiden naar het noorden reizen. Het voordeel van een camper in Noorwegen is dat u terecht kunt op parkeerplaatsen en campings, maar ook gewoon kunt wildkamperen. Dat maakt het relatief goedkoop, want Noorwegen is een duur vakantieland.

Noorwegen in de winter

Vooral de maanden februari, maart en april zijn perfect voor wintersporters. De dagen worden dan iets langer en de kou iets minder hard. Toch zijn er niet veel Nederlanders die naar Noorwegen op wintersport gaan, voor Noren zelf gaan in eigenland in de winter op vakantie. Toch zijn er veel wintercampings waar u terecht kunt. Terwijl onze zomermaanden is het in Noorwegen nog steeds mogelijk om de sneeuw op te zoeken. Er zijn verschillende gletsjergebieden waar u het hele jaar door kunt wintersporten. Er zijn niet alleen goede pistes, maar ook het uitzicht vanuit de bergen is prachtig. Reist u in de winter naar Noord-Noorwegen dan is de kans dat u het Noorderlicht ziet natuurlijk groter! Een mooi spektakel dat op vele bucketlists staat.

Noorwegen in de zomer

De meeste Nederlanders die naar Noorwegen op vakantie gaan, gaan in de zomer. Veel natuur, maar ook mooie steden zijn de kenmerken van het land. Het is een veelzijdig vakantieland. Dankzij het wildkamperen hoeft u uw route niet helemaal uit te stippelen. Dat kan natuurlijk altijd, maar geniet vooral van de vele mooie plekken en rij niet teveel per dag. In Noorwegen ligt de temperatuur in de zomer tussen de 25 en 30 graden. Perfect om op pad te gaan Op warme dagen kunt u heerlijk geniet van één van de talrijke meren of de zee, waarvan de temperatuur rond de 18 graden is. In de zomermaanden wordt het niet echt donker. Dat komt door de midzomernachten. De zon gaat dan niet onder, waardoor het licht blijft.

Veelzijdig Oslo

Hoofdstad Oslo kunt u niet overslaan. Oslo is een fantastische stad waar u genoeg kunt beleven. Architectuur, musea, restaurants en winkels vindt u allemaal in Oslo. Natuur, prachtige gebouwen (oud en nieuw) en de laatste mode en kunst. Kortom een stad die u niet mag missen. Bent u gek van beeldkunst? Bezoek dan de Vigelandsparken, een magnifiek beeldenpark. Tip: neem een Oslo-pas. Dit scheelt in de kosten als u veel musea en bezienswaardigheden wilt bezoeken.

Camper kopen of huren

Enthousiast geworden van vakantieland Noorwegen, maar geen camper? Wij verkopen luxe campers die van alle gemakken zijn voorzien. Liever niet kopen of eerst uitproberen of een camper bij u past? Bekijk ons aanbod bij ‘camper te huur!’ Gaat u dit jaar naar Noorwegen op vakantie?

Camper kopen

Camper huren