facebook twitter
-

06-54318597

Interesse voor campers groeit nog steeds

Interesse voor campers groeit nog steeds

Half oktober vond de Kampeer en Caravan Jaarbeurs plaats in de Jaarbeurs van Utrecht. Op dit evenement waren ruim 44.500 bezoekers. Een aantal waaruit blijkt dat de interesse in kamperen (en campers) weer helemaal op de kaart staat.

Van de bezoekers had 1 op de 5 nog geen kampeermiddel, die mensen kwamen volgens de organisatie echt naar de beurs om zich te oriënteren en om informatie te winnen. 48 procent van de bezoekers heeft een caravan en 23 procent heeft een camper. Tien procent van de bezoekers heeft een tent.

Verkoop campers stijgt explosief

Volgens de organisatie van de beurs blijkt uit onderzoek dat 1 op de 10 Nederlanders die nog nooit heeft gekampeerd dat wel van plan is. Daarnaast stegen de caravanverkopen met 8 procent. De camperverkoop steeg nog meer met 15 procent! Rond de zomer van dit jaar werd de 100.000ste kampeerauto in Nederland verwelkomd. Dat is een verdubbeling in tien jaar tijd.

Reizen met de camper groeit dus nog steeds in populariteit. Niet zo gek, want reizen met een camper biedt veel vrijheid. U hebt uw slaapplek op reis altijd bij u. Dat betekent dat u kunt gaan en staan waar u wilt. Ziet u een mooie plek? Blijf overnachten! Wordt bijvoorbeeld het weer slechter? Rijdt weer verder. In sommige landen mag u met de camper zelfs wild kamperen. Dat betekent dat u mag staan waar u wilt.

Campers huren?

Niet alleen de cijfers van camperverkoop stijgen, ook huren ook steeds meer mensen een camper. Campers huren is heel voordelig, want u hoeft zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over onderhoud of over een plek om te stallen als u niet op reis bent.

Bij Campertravels vindt u een ruim aanbod campers te huur. Bekijk ons aanbod eens rustig. Heeft u vragen over het huren van een camper? Neem dan gerust contact op! Wilt u liever een camper kopen? Ook dat kan bij Campertravels! Bekijk direct ons aanbod campers te koop!