facebook twitter
-

06-54318597

Jonge kampeerders gaan voor een goed verhaal

Jonge kampeerders gaan voor een goed verhaal

Kamperen wordt weer populairder. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in een tent, camper of caravan. Maar de nieuwe generatie kampeerders doet dit heel anders dan de vorige generatie.

Waar kamperen vroeger vooral back to basic was, is een tentje neerzetten op een grasveld voor de jonge kampeerders niet genoeg. Het draait bij hen vooral om de beleving. Er is meer behoefte een niche en minder aan standaard. Daarbij is een goed verhaal het allerbelangrijkst. Dit vertelt van Arie Stoffelen, universitair docent en onderzoeker toerisme en geografie aan de Universiteit van Groningen.

Uniek en bijzonder verhaal

Deze trend zien we al steeds meer bij andere product en diensten. Het verhaal achter het merk is het meest belangrijk en als jongere kies je voor die merken, producten of diensten waar je jezelf volledig mee kunt identificeren. Zo geldt het nu ook voor kamperen. De kampeervakantie moet een uniek, bijzonder verhaal opleveren. Of het nu komt door een camping gericht op gelijkgestemden en met een bijzonder verhaal of een inspirerende route met unieke belevenissen.

Community

Zo zie je steeds meer campings waar een soort community wordt gevormd. De camping wordt door de kampeerders aan het begin van het seizoen opgebouwd tot een soort creatief dorp. Er is een eigen restaurant, een zweefmolen en er worden festivals georganiseerd. En dit alles op een mooie plek in de natuur.

Festival slash kampeervakantie

Festivals en kampeervakanties komen dan ook steeds dichter bij elkaar te liggen. Een weekend kamperen bij een festival voelt als een mini vakantie en een camping is pas echt een belevenis als er ook een festival wordt georganiseerd.

Roadtrips

Tot slot zijn ook roadtrips mateloos populair onder de nieuwe generatie kampeerders. Want op pad met een caravan of camper valt natuurlijk ook onder het nieuwe kamperen. Je maak immers een unieke reis die bijzondere verhalen oplevert. Daarbij is de ultieme vrijheid en gaan en staan waar je wilt voor veel jongeren de voornaamste keuze om te kiezen voor een roadtrip.

Ook een roadtrip maken?

Ben jij ook toe aan een roadtrip vol met bijzondere belevenissen maar zonder veel gedoe of een flinke investering? Huur dan een camper bij campertravels! Je huurt eenvoudig een camper en hebt verder nergens omkijken naar. Bekijk ons aanbod huurcampers.