facebook twitter
-

06-54318597

Op wintersport met de camper? Gewoon doen!

Op wintersport met de camper? Gewoon doen!

Wie zegt dat je alleen in het voorjaar, de zomer en het najaar met de camper op vakantie kan? Steeds meer mensen gaan op wintersport met de camper! Uit een poll op de website van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) blijkt dat tien procent van de Nederlandse camperaars zijn camper meeneemt op wintersport. De poll werd ingevuld door 9.638 respondenten.

Stan Stolwerk is directeur van de NKC en hij geeft een verklaring voor deze stijgende interesse in het op wintersport gaan met de camper. “Het klinkt misschien onaantrekkelijk, kamperen op wintersport, maar dat hoeft helemaal niet meer zo te zijn. Campers zijn goed bestand tegen kou en wanneer dit niet zo is, zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om de kampeermiddelen wel wintervast te maken. Ook zijn camperplaatsen en campings aan de piste vaak voorzien van allerlei faciliteiten, zoals een droogruimte voor ski’s, wellness en een huiskamer waar je in de avond kunt zitten.”

Oostenrijk en Duitsland

Op wintersport met de camper is dus populair en zeker mogelijk, maar naar welke landen wordt dan veelal gereisd? Uit de poll blijkt dat Oostenrijk het meest populaire land is om in de winter met de camper naar toe te reizen, maarliefst de helft van de respondenten koos voor dit land. Na Oostenrijk volgt Duitsland  en daarna volgen Frankrijk. Italië, Zwitserland en Noorwegen worden in de winter niet zo vaak bezocht.

Volgens NKC zijn er in Europa 1.592 camperplaatsen met wintersportmogelijkheden. Deze camperplaatsen staan op de site van Campercontact.com. Bijna de helft van de respondenten liet aanpassingen doen aan zijn camper voor een wintervakantie. Uiteenlopend van het aanbrengen van extra isolatie tot het aanschaffen van een wintervoortent.

Camper huren voor wintersport?

Lijkt het u ook interessant om met de camper af te reizen naar een wintersportgebied? Ga het dan gewoon eens proberen! Het zou toch magisch zijn, met u camper door prachtige besneeuwde bergen rijden? Wilt u een camper huren voor uw wintersportvakantie? Bekijk dan direct ons aanbod camper te huur!

Camper huren

Camper kopen