facebook twitter
-

06-54318597

Top 5 inspirerende camperlanden in Europa

Top 5 inspirerende camperlanden in Europa

Bent u een echte liefhebber van reizen met een camper? En heeft u de bekende landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië wel een keer gezien? Campertravels geeft u dan graag inspirerende voorbeelden van een aantal andere camperlanden in Europa die perfect zijn om met de camper te doorkruizen. Dus heeft u deze zomer nog plannen om te gaan reizen met een camper? Doe dan uw voordeel met onze tips! 

1: Slovenië

Helemaal niet zo ver van Nederland (1.253 kilometer vanaf Utrecht), ligt een prachtig land dat niet erg voor de hand ligt als vakantiebestemming. Het land ligt in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen en is lid van de Europese Unie. Buurlanden zijn Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. Daarnaast is er een heel klein stukje kustlijn aan de Adriatische zee.

Het kleine land heeft veel prachtige dichte bossen en is bergachtig. Naast prachtige natuur biedt het land ook mooie steden. De hoofdstad Ljubljana is zeker een bezoekje waard. Rijd daarnaast zeker ook langs het meer van Bled. Een bijzonder meer dat bij de plaats Bled ligt. Lijkt het u wel wat om met de camper door Slovenië te reizen en moet u nog een camper huren of een camper kopen? Bekijk dan ons aanbod!

2: Het Italiaanse eiland Sardinië

Veel reizigers zullen de bekende plekken in Italië, denk aan het Gardameer, Toscane of Rome, al gezien hebben, maar Sardinië zal niet vaak als camperbestemming gezien worden. En dat terwijl het eiland in Middellandse Zee vrij eenvoudig te bereiken is. Het is mogelijk om vanuit verschillende steden in Italië met de veerboot naar het eiland te trekken. Eenmaal daar aangekomen kunt u genieten van heerlijk rustige wegen, prachtige natuur en oude steden en dorpen.

Lijkt het u interessant om richting Sardinië te reizen met een camper? Dan maakt u een zeer goede keus! Heeft u al een camper om op reis te gaan naar deze één van deze vrij onbekende camperlanden in Europa? Campertravels biedt een groot aanbod campers. Of u nu een camper wilt huren of een camper wilt kopen, u zult altijd een geschikte camper voor uw vakantie bij ons vinden.

Knaus-7083: Noorwegen en Zweden

Misschien is een bezoek aan deze Scandinavische landen niet meer zo origineel, maar als u met uw gehuurde of gekochte camper alleen nog maar door het zuiden van Europa heeft gereisd is het zeker de moeite waard om eens richting het noorden te reizen. Prachtige uitgestrekte wegen door weergaloos mooie natuur waar u zelden iemand tegen zult komen.

Vanaf Utrecht naar Noorwegen is het ongeveer 1.342 kilometer rijden. U zult tussen Denemarken en Noorwegen een veerboot moeten nemen. Liever eerst naar Zweden? Dan kunt u ook via de bruggen van Denemarken naar Zweden rijden. Als u vanaf Utrecht naar Stockholm rijdt moet u zo’n 1.400 kilometer afleggen. Zoekt u nog een camper om te huren of een camper om te kopen om door Noorwegen of Zweden te reizen? Bekijk dan hier ons huuraanbod campers en hier ons koopaanbod campers.

4: Macedonië

Macedonië stond vast niet bovenaan uw lijstje bij het plannen van uw komende vakantie met de camper. Toch behoort het gastvrije land Macedonië vol historie, prachtige natuur en vele culturele bezienswaardigheden zeker tot dit lijstje met inspirerende camperland in Europa. Macedonië ligt wel zo’n 2.100 kilometer van Utrecht af, dus is het slim om richting dit land te reizen als u genoeg tijd hebt. Niet alleen de eindbestemming Macedonië zal u dan doen verbazen. Ook de reis er naar toe is zeker de moeite waard.

Wilt u een camper huren of een camper kopen om naar Macedonië te reizen? Bij Campertravels hebben we een uitgebreid aanbod campers. Onze campers verkeren allemaal in goede staat. Als u een camper huurt hoeft u zich geen zorgen te maken over verzekeringen en pech onderweg. U wordt altijd geholpen als er onderweg iets misgaat. Een eigen camper kopen biedt daarnaast ook veel voordelen. U hebt alle vrijheid: u kunt op reis gaan wanneer u wilt.

IMG_06615: Engeland en Schotland

Viert u uw vakantie graag in een groene omgeving? En houdt u van het Nederlandse klimaat? Dan zijn de landen Engeland en Schotland de perfecte bestemmingen voor uw campervakantie. Tijdens een reis met de camper door deze landen geniet u van lange uitgestrekte wegen langs rotsachtige kusten en door groene uitgestrekte landschappen.

Via de Eurotunnel bij Calais in Frankrijk bent u in slechts 35 minuten in Engeland. Aan die snelle reistijd hangt natuurlijk een prijskaartje. Gaat u liever goedkoper richting Engeland? Kies dan voor een overtocht via één van de vele veerboten.

Camper huren of camper kopen?

Heeft u na het lezen over deze prachtige camperlanden in Europa ook zin gekregen in een vakantie met uw camper? Start dan vandaag nog met plannen maken! Als u nog op zoek bent naar een camper kunt u gerust het aanbod van Campertravels bekijken. Bij ons kunt u zowel een camper kopen of een camper huren. Ook bestaat de mogelijkheid een camper eerst te huren en deze daarna aan te schaffen als hij u goed bevalt.