facebook twitter
-

06-54318597

Land van de maand: Griekenland

Land van de maand: Griekenland

Griekenland staat wellicht niet hoog op de lijst om met de camper naar toe te reizen. Toch is het land zeer de moeite waard en zeker met een camper. U kunt zo vaak stoppen als u wilt en onderweg zijn er veel mooie plekken te bezichtigen. En dan bent u nog niet eens in Griekenland aankomen!

De reis naar Griekenland

Vanuit Nederland is de reis naar Griekenland z’n 2600 km. Dat is een behoorlijke reis, maar zeker de moeite waard. Vooral als u de tijd hebt en geen haast om daar te komen. Gaat u over land, dan reist u hoogstwaarschijnlijk door de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië en Noord-Macedonië om vervolgens in Griekenland aan te komen. U heeft ook de keus om over zee naar Griekenland te reizen. U rijdt dan naar Italië om hier vervolgens met de boot naar Griekenland te varen. U kunt natuurlijk in al deze landen een stop maken en genieten van de bezienswaardigheden. Verleng uw reis met een paar dagen in elk land.

Rondreizen

Eenmaal in Griekenland kunt u zelf bepalen welke richting u op gaat. Griekenland is natuurlijk het land van cultuur en oudheid. Een historisch land. Er zijn veel plaatsen met prachtige natuur, cultuur en de mooiste bezienswaardigheden. U kiest zelf de route, het grote voordeel van een camper. Wij hebben een aantal steden gevonden die de moeite waard zijn. Nea Moudania, Vergina, Athene, Tolo, Olympia, Delphi en Metsoco. Vergeet vooral niet in Griekenland om te genieten van de Griekse keuken. Overheerlijke Mousaka, Stifado, Souvlaki en niet te vergeten Tzatziki. Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkernijen, en de maaltijd eindigen met een glaasje Ouzo.

Antiek Atheneathene

Athene is natuurlijk de hoofdstad en mag zeker niet worden overgeslagen op uw rondreis. Het is de stad van de Olympische spelen, maar ook een cultureel en wetenschappelijk centrum met talloze musea! Bezoek de Tempel van Nike op de Akropolis, de bekendste ruïne van Athene. Ook het nationaal archeologisch museum is de moeite waard.  Houdt u van kerken? Bezoek de Metropolis of de Byzantijnse kerk Kapnikarea. Kortom, Athene is een stad om te zien!

Camper kopen of huren

Staat Griekenland nu wel hoog op uw lijst? Dat dachten we al! Heeft u geen camper? Wij verkopen luxe campers die van alle gemakken zijn voorzien. Liever niet kopen of eerst uitproberen of een camper bij u past? Bekijk ons aanbod bij ‘camper te huur!’

Camper kopen

Camper huren