facebook twitter
-

06-54318597

Steeds meer Nederlanders gaan kamperen

Steeds meer Nederlanders gaan kamperen

Nederlanders brengen dit jaar vaker hun vakantie door in een tent, caravan of camper dan de afgelopen jaren. Dit voorspelt de ANWB, aan de hand van cijfers van het onderzoeksbureau CVO in combinatie met de groeiende verkoop van kampeermiddelen, boekingscijfers via hun websites en verschillende campingtrends. 

Een buitenlandse camping is hierbij het meest populair. In Nederland zijn er zo’n 3,5 miljoen mensen die geregeld kamperen. Samen zijn ze goed voor 5,2 vakanties op de camping. Hiervan zijn er 2,5 miljoen in eigen land en 2,7 miljoen in het buitenland. De meest populaire landen om te gaan kamperen zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Kroatië.

Kampeervirus via video verspreid

Eén van de dingen die een rol spelen in de groeiende populariteit van kamperen zijn inspirerende video’s over bestemmingen, campings en kampeermiddelen. Omdat iedereen tegenwoordig kan filmen met een smartphone wordt het kampeervirus zo via video’s steeds verder verspreid.

Deeleconomie ook zichtbaar bij kamperen

Daarbij zien we ook de deeleconomie terugkomen in het kamperen. Niet iedereen hoeft meer zelf een camper te hebben, delen en huren raakt steeds meer in trek. Hierdoor kun je makkelijker het ene jaar gaan voor een kampeervakantie en het andere jaar weer kiezen voor stedentrips of een verre reis.

Huur een camper!

Wil jij ook eens proberen hoe het is om op kampeervakantie te gaan? Om te genieten van de volledige vrijheid van rondreizen met een camper, zonder flink te hoeven investeren? Huur dan een eens een camper bij Campertravels! En heb je de smaak te pakken en wil je vaker weg met je eigen camper? Je kunt bij ons ook campers kopen.

Bekijk het huuraanbod campers